Nieuwe logo onthuld tijdens ALV


Zaterdag 07 april 2018  – Amsterdam

Ankie toont het oude logo

Zojuist heeft het kersverse nieuwe bestuur tijdens de jaarlijkse algemene ledenvergadering de nieuwe huisstijl bekend gemaakt, evenals het nieuwe logo. Het luidt het begin in van de viering van ons 10-jarig bestaan als vereniging met volledige rechtsbevoegdheid. Hoewel de vereniging kort na de oprichting van de Open Universiteit in 1985 al werd opgericht, is de Amsterdamse Juridische Vereniging sinds 16 juli 2008 een vereniging met volledige rechtsbevoegdheid. En als juridische vereniging moet dat natuurlijk gevierd worden. Meer informatie over de viering wordt later bekend gemaakt.

Het logo

Het logo heeft aan de basis een opengeslagen (wet)boek met daarin een kroontjespen (‘de pen is machtiger dan het zwaard’). De pen heeft de vorm van een zwaard, die verwijst naar vrouwe Justitia. Evenals de weegschaal en de uilenogen (die staan voor wijsheid) aan de basis van de weegschaal, verwijzen naar Justitia.

Ankie onthult het nieuwe logo

Het heft van het zwaard bestaat uit een lint dat de gevlochten is in de vorm van de drie Andreaskruizen, het logo van de stad Amsterdam. Het lint is aan de onderzijde losgeraakt, met als subtiele hint naar het derde kenmerk van vrouwe Justitia, de blinddoek. In het logo zijn de letters AJV verwerkt, waarbij de A en de V op een schaal staan en de J is verwerkt op het blad van het zwaard.

 

%d bloggers liken dit:
Spring naar toolbar