Mensenhandel 12 mei 2012

Op 12 mei 2012 verzorgt UPGA een pleittraining voor beginners en gevorderden (ochtend).

In de middag verzorgt de AJV diverse lezingen inzake strafrecht.

Aanvang: 13:15 uur
Einde: 15:45 uur

Locatie: Vrije Universiteit te Amsterdam

Programma

13:15u Lezing over pleiten strafrecht van mr. K. Canatan

14:15u Gastcollege strafrecht (mensenhandel) door mr. A. van Luyck

15:15u Napraten

15:45u Einde programma

Mevr. Mr. A. Van Luyck

Mevr. Mr. A. Van Luyck houdt een lezing over de spraakmakende strafzaak “Sierra” mensenhandel (extreme uitbuiting van publieke dames) en hoe je daar als strafpleiter(ster) mee omgaat. De thema’s die in de strafzaak Sierra (mensenhandel) aanbod komen zijn, prostitutie, afpersing, mishandeling en juridische aspecten zoals gemeenten en grensoverschrijdend onderzoek door politie en justitie (download uitspraak).

Arjette van Luyck is in 2002 beëdigd. Voordat zij advocaat werd, was zij werkzaam bij de rechtbank Haarlem op de sectoren Jeugd- en Familierecht en Bestuursrecht. Als advocaat heef zij zich de eerste jaren bezig gehouden met zowel het straf- als vreemdelingen(-asiel)recht. Arjette van Luyck heeft zich vervolgens gespecialiseerd in het strafrecht. Zij heeft een grote strafpraktijk en treedt op als advocaat in zowel kleine als grote strafzaken. Daarnaast behandelt zij jeugd(beschermings)zaken en vreemdelingenzaken (uitsluitend vreemdelingenbewaring, B9-procedures, naturalisatiekwesties en procedures tegen ongewenstverklaringen).

Arjette van Luyck heeft samen met een aantal andere strafrechtadvocaten in 2007 de Nederlandse Vereniging van Jonge Strafrechtadvocaten (NVJSA) opgericht. Zij is vervolgens meerdere jaren actief geweest in het bestuur van deze vereniging en is daar nu Lid van Verdienste. Tevens is Arjette van Luyck docente “Straf(proces)recht” bij OSR Juridische Opleidingen.

Mr. Kerem Canatan

Mr. K. Canatan studeerde Rechtsgeleerdheid in Groningen. In 2002 is hij in Amsterdam beëdigd als advocaat. In 2001 werkte hij als bedrijfsjurist in Londen. Van 2002 tot juni 2008 was hij bij Abma Schreurs Advocaten Notarissen werkzaam in de sectie strafrecht. Vanaf 1 juni 2008 is hij als partner verbonden aan Meijers Canatan Advocaten.

Hij was tot oktober 2010 voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Jonge Strafrechtadvocaten (NVJSA). Hij is lid van de European Criminal Bar Association (ECBA) en volwaardig lid van de Vereniging van Cassatieadvocaten in Strafzaken (VCAS). Ook is hij examinator Strafprocesrecht voor de Nederlandse Orde van Advocaten. Hij beheerst de Engelse taal.

Kerem Canatan houdt zich in het bijzonder bezig met algemeen strafrecht, criminele organisaties, internationaal strafrecht, overlevering en cassaties in strafzaken.

%d bloggers liken dit:
Spring naar toolbar