Lezing Ben Zuidema: Letselschade (10 december 2011)

Op zaterdag 10 december 2011 organiseert AJV/UPGA de themadag Letselschade.

Om 10:30 uur (aanwezig zijn om 10:15 uur) starten we met een lezing over het werk en de praktijk van de privé-detective in Nederland en het opleidingsinstituut NOB. Onze gastspreker is Ben Zuidema, privé-detective.

Door de media is altijd veel aandacht besteed aan de zaken die deze succesvolle burgerinfiltrant, in samenwerking met de geheime politiediensten, heeft opgelost. Van de schrijvende pers kreeg hij een eretitel. Die titel prijkt op de covers van een serie spannende boeken, gebaseerd op de waargebeurde verhalen van: MEESTER DETECTIVE BEN ZUIDEMA. Er is veel te doen geweest over de geheime politiediensten in Europa. Denk maar aan de problemen rond de Nederlandse oud-commissaris Toorenaar, de schandalen over de undercovers Haupt en Fifi van de Duitse BKA, de ondergang van het Belgische BIC en de NBD (onder leiding van kapitein Leon François). En als klap op de vuurpijl, zo’n 15 jaar later, de IRT-affaire in Nederland. Hoe kon dit gebeuren en wie of wat was daar de oorzaak van?

Ben Zuidema werkte 35 jaar lang samen met de geheime politiediensten. Geflankeerd door Nederlandse, Duitse en Belgische, maar ook Amerikaanse undercovers infiltreerde hij in talloze misdaadorganisaties. Hij maakte de opkomst en ondergang van geheime diensten van dichtbij mee.

Bron: Leon Zoeteman: Misdaad in opdracht van justitie

De lezing eindigt rond 11:30 uur en leidt tevens een kleine pauze in.

Daarna volgt een pleitsessie van het pleitgenootschap UPGA o.l.v. mr. Marco Zwagerman, advocaat verbonden aan Beers advocaten Amsterdam.

De pleitsessie

‘Onze’ families Klappen en Pechlant krijgen het weer met elkaar aan de stok. Werd Ruud Klappen op 17 september nog vrijgesproken door de rechtbank van AJV/UPGA, de familie Pechlant laat het er niet bij zitten en schakelt een privé-detective in!

Tijdens de lezing van Ben Zuidema kan de casus (die u ruim van te voren via e-mail zult ontvangen) ter sprake komen!

%d bloggers liken dit:
Spring naar toolbar