JSG & debatteren (gecombineerde bijeenkomst)

Op 13 april a.s. organiseert de AJV een gecombineerde bijeenkomst inzake het Juridisch Spreekuur voor Gedetineerden en workshop debatteren in het OU Studiecentrum te Amsterdam aan de Amstelveenseweg 390 te Amsterdam.
Het JSG zal ons informeren wat het Juridisch Spreekuur inhoudt. Dit naar aanleiding van de opmerking van mr. Kerem Canatan tijdens de lezing op 12 mei 2012.
Debatteren gaat om het zo overtuigend mogelijk verdedigen of aanvallen van een stelling. Argumenteren en presenteren spelen hierbij een belangrijke rol. Dit gebeurt volgens vooraf vastgestelde regels. Een jury bepaalt na afloop welk team gewonnen heeft en geeft daarbij feedback. (bron: Wikipedia). Debatteren is een waardevolle techniek die ook te gebruiken is bij het pleiten (pleiten is onderdeel van integratiepracticum). Reden voor het bestuur van de AJV om hier een bijeenkomst aan te wijden.

Het programma is als volgt:

10:15 – 10:30 uur inloop
10:30 – 11:00 uur informatieve lezing inzake het Juridisch Spreekuur voor Gedetineerden door het JSG verbonden aan de Universiteit van Amsterdam.

11:00 – 11:15 uur pauze

11:15 – 13:30 uur workshop debatteren door het Amsterdams Pleitgenootschap Cicero
13:30 – 14:00 uur napraten en opruimen

Je kunt je aanmelden voor de bijeenkomst via het contactformulier of via e-mail.

%d bloggers liken dit:
Spring naar toolbar