Gastcollege notaris: erfrecht & testament 28 april 2012

Op zaterdag 28 april 2012 geeft mr. Aad Overtoom verbonden aan Mantel & Overtoom notarissen, een lezing over het levenstestament en het erfrecht, middels een film en een powerpointpresentatie, in het studiecentrum Amsterdam (grote zaal), Amstelveenseweg 390.

DIT GASTCOLLEGE IS VOLGEBOEKT!

Inloop: 10.15 uur
Aanvang: 10.30 uur
Einde: 13.00 uur

Wanneer iemand een ongeluk krijgt en in coma raakt en er een levenstestament bij een notaris is vastgelegd, dan kan er rekening gehouden worden met zijn wensen bij leven. ‘De uiterste wil’ komt alleen ter sprake bij een eventueel overlijden. Het brengt heel wat juridische complicaties met zich mee als er geen levenstestament aanwezig is. Wanneer iemand overlijdt en er is geen testament (uiterste wil) dan wijst de wet de erfgenamen aan.

Onze gastspreker is afgestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam en na zijn kandidaats was hij tevens de jongste notaris van Nederland. Met meer dan twintig jaar ervaring als notaris zal hij door middel van een workshop met ons de belangrijkste punten uit het testament bespreken.
De heer Overtoom is gewend lezingen te geven voor de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie en heeft in de loop der jaren een behoorlijke staat van dienst opgebouwd als het om lezingen gaat. Als sportieve notaris heeft hij dan ook een stem als een klok.

We gaan eerst even kort in op het levenstestament en daarna ligt de focus op het erfrecht en dan met name het testament.

Uiteraard is de koffie, thee en chocolade weer gratis te vinden in de automaat van het studiecentrum Amsterdam.

PROGRAMMA:

1. Film: Over het levenstestament (wetgeving 2010/2011)

2. Powerpointpresentatie over het levenstestament

3. Het erfrecht: En de wettelijke verdeling (power point presentatie)

4. Het testament: ‘De uiterste wil’ uitleg

5. Workshop: testament lezen en interpreteren door de leden

PAUZE

6. Q & A: De notaris zal vragen beantwoorden en eventuele toelichtingen geven

7. Sluiting

Deze lezing is uitsluitend voor leden van de Amsterdamse Juridische Vereniging AJV en wordt in besloten kring gehouden.

Voorbereiding
De onderstaande downloads zijn een goede voorbereiding op het gastcollege, voor leden die niet zo bekend zijn met het erfrecht.

Geen testament

Levenstestament

%d bloggers liken dit:
Spring naar toolbar